Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone.

Gulasz wołowy na winie z marchewką

Do przygotowania tego dania potrzebne nam będą następujące składniki: 1 średnia czerwona cebula, 2 średnie ząbki czosnku, 1 kg (1000 g) szynki wołowej, 3-4 łyżki oleju, 3 szklanki bulionu wołowego lub warzywnego, 2 łyżeczki pasty Marmite, 255 ml czerwonego wytrawnego wina, 2 średnie liście laurowe, kilka gałązek tymianku i rozmarynu, 2 średnie marchewki.

Przygotowanie – piekarnik rozgrzejmy do temperatury 180 stopni Celsjusza. Cebulę i czosnek obierzmy, drobno posiekajmy. Wołowinę pokrójmy najpierw w 2-centymetrowe plastry, następnie w słupki. W brytfance lub naczyniu żaroodpornym rozgrzejmy olej. Wrzućmy cebulę i czosnek, i zeszklijmy. Zasypmy cukrem, zrumieńmy.

Dodajmy wołowinę, obsmażmy 2-3 minuty. Następnie w bulionie rozpuśćmy pastę Marmite i razem z czerwonym wytrawnym winem wlejmy do brytfanki. Dodajmy liście laurowe oraz gałązki tymianku i rozmarynu. Całość wstawmy do piekarnika i pieczmy przez 60-63 minuty czasu. Znów marchewki obieramy, kroimy w plastry. Dodajemy do gulaszu, pieczemy kolejne 20 minut. Usuwamy liście laurowe oraz gałązki tymianku i rozmarynu. Podawajmy z pieczywem.

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY